Política25/10/2018

Maó aprova la retirada de la Medalla d'Or a Franco amb l'abstenció del PP i Ciutadans

El Partit Popular i Ciutadans no empren el torn de paraula per argumentar el sentit de vot en una moció emparada per la llei estatal i autonòmica

Iván Martín

MaóEls vots favorables de l'equip de govern de l'Ajuntament de Maó, és a dir d'Ara Maó i el PSOE, han permès aprovar aquest dijous l'inici de l'expedient per a la retirada de la Medalla d'Or de la ciutat al dictador Francisco Franco, distintiu que se li va lliurar el 6 de febrer del 1949. Tal com va deixar caure la portaveu del PP a l'ARA Balears, la formació conservadora i l'únic regidor de Ciutadans s'hi han abstingut.

A més, una vegada el regidor socialista Carlos Montes ha donat l'explicació de la moció, el Partit Popular i Ciutadans no han fet ús del torn de paraula i han evitat així donar-ne explicacions. En canvi, qui sí que ha detallat la moció ha estat Carlos Montes, que ha aprofitat per recordar a la Corporació que la retirada de la medalla a Franco estava emparada per la Llei de memòria històrica i la Llei de memòria i de reconeixement democràtic de les Balears. Però independentment d'això, Montes ha assenyalat la responsabilitat "ètica i moral" de "dignificar" l'Ajuntament de Maó com a institució democràtica.

Cargando
No hay anuncios

Una integrant de l'associació Memòries de Menorca, entitat que ha promogut la iniciativa amb la recollida de signatures, s'ha dirigit a la Corporació per demanar a tots els partits polítics "anar a l'una" i resoldre "l'anomalia democràtica que representa que un dictador mantingui una condecoració d'una administració democràtica", una crida i petició que no ha estat atesa amb l'abstenció del PP i Ciutadans.